Turistička organizacija opštine Foča


Turistička organizacija opštine Foča

DOBRODOŠLI U FOČU


Najljepša knjiga prirode otvoriće se pred vama sa stranicama ispisanim o brzim, bistrim i nerijetko plahovitim rijekama Drini, Sutjesci, Bistrici, najljepšem kanjonu kroz koji užurbano teče Tara-suza Evrope, vrhovima i jezerima Zelengore, krovu BiH -gorostasnom Magliću, misterioznoj Perućici, pješčanim piramidama i drugim izvorima ljepote koju samo priroda može da skroji, napiše i pokaže.

Krenite u potragu za netaknutom prirodom, autohtonim ambijentom, spojite moderno i tradicionalno, prošlost i sadašnjost, ugodno i korisno.

Pozivamo Vas da doživite živopisne predjele nacionalnog parka ''Sutjeska'', čarobnih gorskih jezera, obronke pitomih planina i zatalasanih polja pomiješanih sa kutkom tradicije i toplom domaćom atmosferom, obavijenom mirisom tradicionalnih jela.
Doživite spoj različitih kultura, običaja i tradicija utkanih u bogati vez koji krase Foču.

Ogledajte se u magičnim jezerima Zelengore i uronite u maštovitu priču ispredanu na obroncima Maglića, uz pratnju iskusnih vodiča kročite jednom od poslednjih oaza netaknute prirode u Evropi, prašumom Perućicom ili se prepustite vještim rafterima uživajući u najljepšem kanjonu Tare i prelijepoj, smaragdnoj Drini.

Smiraj dana dočekajte u prijatnom društvu ljubaznih domaćina kušajući tradicionalna jela, a vesela čašica domaće rakije okrijepiće vam duh i tijelo. U prelijepom ambijentu seoskih domaćinstava i u autentičnom stilu etno-koliba, zavirite u riznicu bogatog folklora, tradicionalne pjesme i narodnih igara.

Calendar

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Rijeke

Na području Foče nalazi se 17 rijeka i rječica koje  svojim kanjonima,bistrinom i brzinom vode privlače brojne posjetioce, kako izletnike i ljubitelje raftinga,kanjoninga ,kajakaštva ,tako i sportske ribolovce , rekreativce i ostale ljubitelje prirode.

Planine

Područje fočanske opštine  krase visoki planinski masivi koji pripadaju  planinskom vijencu Dinarida. Maglić, Zelengora, Vučevo,Volujak, Bioč, Ljubišnja, ... pravi su izazov za planinare,alpiniste,rekreativce i sve ljubitelje prirode. Opširnije...

Jezera

Sedam glecerskih jezera koja su, zbog izuzetne ljepote i glacijalnog porijekla dobila naziv “gorske oči ” krase jednu od najlješpih planina dinarskog sistema –Zelengoru. To su : Orlovačko,Štirinsko, Kotlaničko,Donje i Gornje bare,Crno i Bijelo jezero. Opširnije...

Turistička organizacija opštine Foča, Šantićeva broj 16
Telefon / fax: +387 (0) 58 212 416, Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Main Menu

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Main Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page