Turistička organizacija opštine Foča


Turistička organizacija opštine Foča
Potencijali Foče na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija opštine Foča učestvovaće na 39. Međunarodnom sajmu turizma koji počinje sutra u Beogradu i traje do 26. februara. Na izložbenom prostoru Republičke turističke organizacije  Foča će predstaviti jedinstvene turističke potencijale i brendove ovog kraja.

-Predstavljamo naše klasične turističke proizvode, ono po čemu je opština Foča prepoznatljiva, a to je, prije svega, NP “Sutjeska” sa svim svojim prirodnim i kulturno-istorijskim vrijednostima, zatim rafting kao dugogodišnji brend, planinarenje i kanjonig na području Sutjeske. Promovisaćemo i druge turističke potencijale i ljepote, poput Pješčanih piramida, upoznaćemo i sve zainteresovane sa svim onim što nudi farma “Zlatni Bor”, i sa proizvodnjom sira i sa novim smještajnim kapacitetima koji su u planu-rekla je Ljeposava Đajić, direktor TO Foča.

Učešće na prestižnoj manifestaciji u srbijanskoj prestonici u opštinskoj turističkoj organizaciji ocjenjuju kao veliku šansu za privlačenje turista širom regiona.

-Najviše gostiju u principu i dolazi iz regiona i to je i naša ciljna grupa. Učešće na sajmu značajano je zbog velike posjećenosti i zainteresovanosti, zbog učešća i turističkih agencija i organizatora putovanja. Tu se uvijek dobije veliki broj kontakata, a direktno se komunicira sa svima onima koji su zainteresovani za turističku ponudu Foče i ukupnu ponudu Republike Srpske-rekla je Đajićeva.

Na sajmu će se predstaviti i turističke agencije Republike Srpske, vinarije, mljekare i drugi subjekti među kojima je i ove godine Rafting kamp “Encijan” iz Foče.

Planirano je da se turistička ponuda i usluge Republike Srpske predstave na 118 metara kvadratnih izložbenog prostora, što će i ove godine biti učinjeno uz podršku i partnerstvo Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Na 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstaviće se ukupno 1.100 izlagača iz 56 zemalja. Prvi put turističku ponudu predstaviće Rusija i Kina.

Izvor: Radio Foča

Calendar

« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Rijeke

Na području Foče nalazi se 17 rijeka i rječica koje  svojim kanjonima,bistrinom i brzinom vode privlače brojne posjetioce, kako izletnike i ljubitelje raftinga,kanjoninga ,kajakaštva ,tako i sportske ribolovce , rekreativce i ostale ljubitelje prirode.

Planine

Područje fočanske opštine  krase visoki planinski masivi koji pripadaju  planinskom vijencu Dinarida. Maglić, Zelengora, Vučevo,Volujak, Bioč, Ljubišnja, ... pravi su izazov za planinare,alpiniste,rekreativce i sve ljubitelje prirode. Opširnije...

Jezera

Sedam glecerskih jezera koja su, zbog izuzetne ljepote i glacijalnog porijekla dobila naziv “gorske oči ” krase jednu od najlješpih planina dinarskog sistema –Zelengoru. To su : Orlovačko,Štirinsko, Kotlaničko,Donje i Gornje bare,Crno i Bijelo jezero. Opširnije...

Turistička organizacija opštine Foča, Šantićeva broj 16
Telefon / fax: +387 (0) 58 212 416, Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Main Menu

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Main Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page