Turistička organizacija opštine Foča


Turistička organizacija opštine Foča
Foča - Više od 200 mladih iz svih krajeva BiH, Srbije i Hrvatske uživali su u regati gornjim tokom Drine, atraktivnim spustovima čamcima i drugim brojnim sadržajima, u okviru prve "Drinske avanture" koja je proteklog vikenda održana u Foči.
 
Uz moto "Gdje nastaje Drina, počinje avantura" mladi su iskusili avanturistički spust od Rafting centra "Bastasi" do Akva parka "Ušće", dug 15 kilometara.
- Provod je odličan. Ovo je veoma lijepa manifestacija i trebalo bi češće da se održava, a dolazim sigurno i dogodine - rekla je Anđela Ikonić iz Trnova.
Jelena Pikić došla je iz Trebinja isključivo zbog "Drinske avanture" i imala je sve pohvale za ovu manifestaciju.
Na čamcu je bila i grupa studenata Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta u Foči.
- Drago mi je što ovaj grad ima toliko manifestacija u različitim sferama, pa i u ovoj. Ovo je odlično iskustvo -kazao je student Medicinskog fakulteta Boris Sredojević.
Ukupan nagradni fond za trku bio je 1.000 KM, ali je na kraju dogovoreno da ne bude dodjele nagrada već je novac utrošen na sve učesnike. Nakon spusta druženje na Drini nastavljeno je "Igrama bez granica" i di-džej žurkom na fočanskom Akva parku.
- Cilj manifestacije je promocija Drine, turizma, kvalitetne zabave i mobilnosti mladih, a u tome smo sigurno i uspjeli. Mnogo nam znači i podrška organizatora Drinske regate iz Bajine Bašte - rekao je predsjednik Omladinskog pokreta iz Foče i organizacionog odbora manifestacije Mladen Mandić.
Omladinskom pokretu podrška u organizaciji "Drinske avanture" stigla je i od Ministarstva porodice omladine i sporta RS, opštine Foča i lokalnih rafting klubova i preduzetnika.
"Drinska avantura" otvorila je i mogućnost prekogranične saradnje opština koje gravitiraju uz Drinu. Predstavnici opština Višegrad, Novo Goražde, Goražde, Bajina Bašta i Foča imali su priliku da razmijene iskustva u organizaciji turističkih manifestacija i dogovore zajedničke projekte.
- Već smo razgovarali i o mogućnostima iskorištavanja evropskih fondova - rekao je službenik za turizam Sportsko-turističkog centra Bajina Bašta Siniša Spasojević.
Načelnik opštine Foča Radisav Mašić kazao je da postoje brojni razlozi zbog kojih Drina može biti zajednički turistički potencijal kojim se može obogatiti turistička ponuda svih opština koje se nalaze u njenom slivu.
- Očekujemo da uskoro bude otvoren novi poziv za prekograničnu saradnju između BiH i Srbije koji će se bazirati na zaštiti prirodnih i valorizaciji kulturno-istorijskih dobara. Mislimo da sa Bajinom Baštom taj potencijal može biti vrlo iskoristiv - rekao je Mašić.
Koncert
U okviru ove manifestacije u subotu je na platou fočanskih bazena održan koncert grupe "Zabranjeno pušenje". Najbolje ocjene organizatorima stigle su i od frontmena Davora Sučića, poznatijeg kao Sejo Sekson, koji je prvi put nastupio u Foči. Mladima je poručio da treba da dolaze na ovakve manifestacije i spajaju zabavu i sport.
- Lijepo je što su ovakva dešavanja posljednji bastioni populacije koja želi da se druži i zabavlja - rekao je Sučić.
Izvor: Glas Srpske

Calendar

« July 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Rijeke

Na području Foče nalazi se 17 rijeka i rječica koje  svojim kanjonima,bistrinom i brzinom vode privlače brojne posjetioce, kako izletnike i ljubitelje raftinga,kanjoninga ,kajakaštva ,tako i sportske ribolovce , rekreativce i ostale ljubitelje prirode.

Planine

Područje fočanske opštine  krase visoki planinski masivi koji pripadaju  planinskom vijencu Dinarida. Maglić, Zelengora, Vučevo,Volujak, Bioč, Ljubišnja, ... pravi su izazov za planinare,alpiniste,rekreativce i sve ljubitelje prirode. Opširnije...

Jezera

Sedam glecerskih jezera koja su, zbog izuzetne ljepote i glacijalnog porijekla dobila naziv “gorske oči ” krase jednu od najlješpih planina dinarskog sistema –Zelengoru. To su : Orlovačko,Štirinsko, Kotlaničko,Donje i Gornje bare,Crno i Bijelo jezero. Opširnije...

Turistička organizacija opštine Foča, Šantićeva broj 16
Telefon / fax: +387 (0) 58 212 416, Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Main Menu

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Main Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page