Turistička organizacija opštine Foča


Turistička organizacija opštine Foča

Od 1. avgusta otvoren je foto-konkurs „Tragom duše“, u okviru projekta Vikimedijine zajednice Republike Srpske, s ciljem promocije kulturnih i istorijskih dobara Republike Srpske.

Koordinator ovog projekta Bojana Podgorica istakla je da će učesnici tokom avgusta i septembra moći da pošalju fotografije i da se nadmeću za vrijedne nagrade, a ukupan nagradni fond iznosi 2.400 KM.

„Cilj konkursa je podsticanje učesnika da svojim fotografijama doprinesu popularizaciji kulturnih i prirodnih dobara Republike Srpske i unapređenju dostupnosti riznice kulturnog i istorijskog nasljeđa zemlje na internetu“, rekla je Podgorica.

Ona je naglasila da je žiri sastavljen od stručnjaka iz relevantnih oblasti koji će izabrati 20 najboljih autorskih fotografija u dvije kategorije – prirodna dobra i nepokretna kulturna dobra.

„Prikupljene fotografije će se naći na Vikimedijinoj ostavi, odakle će biti slobodne za preuzimanje i korišćenje. Takođe, pristigle fotografije će upotpuniti ostale Vikimedijine projekte – posebno `Vikipediju`, koja je u ovom momentu dostupna u 296 jezičkih izdanja“, navela je Podgorica.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Danka Mitrović rekla je da je ovo društvo od nacionalnog i lokalnog značaja, kao i da se bavi njegovanjem pravih srpskih vrijednosti.

„Ovaj projekat promoviše prirodne ljepote i kulturna dobra Republike Srpske i kao takav se uklapa u program našeg društva“, istakla je Mitrovićeva.

Projekat se realizuje u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Vikimedijine fondacije, te je podržan od Republičkog zavoda za zaštitu kulturno­-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske.

Lokalni partneri u projektnim aktivnostima su: Turistička organizacija Republike Srpske, Muzej Republike Srpske, Turistička organizacija Banjaluke, Turistička organizacija Bijeljine, Turistička organizacija Rogatice, kao i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Višegrada.

Više informacija o pravilima konkursa pogledajte na zvaničnom sajtu konkursa http://td.wikimedia.rs.ba/tragom-duse/

SRNA

Calendar

« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Rijeke

Na području Foče nalazi se 17 rijeka i rječica koje  svojim kanjonima,bistrinom i brzinom vode privlače brojne posjetioce, kako izletnike i ljubitelje raftinga,kanjoninga ,kajakaštva ,tako i sportske ribolovce , rekreativce i ostale ljubitelje prirode.

Planine

Područje fočanske opštine  krase visoki planinski masivi koji pripadaju  planinskom vijencu Dinarida. Maglić, Zelengora, Vučevo,Volujak, Bioč, Ljubišnja, ... pravi su izazov za planinare,alpiniste,rekreativce i sve ljubitelje prirode. Opširnije...

Jezera

Sedam glecerskih jezera koja su, zbog izuzetne ljepote i glacijalnog porijekla dobila naziv “gorske oči ” krase jednu od najlješpih planina dinarskog sistema –Zelengoru. To su : Orlovačko,Štirinsko, Kotlaničko,Donje i Gornje bare,Crno i Bijelo jezero. Opširnije...

Turistička organizacija opštine Foča, Šantićeva broj 16
Telefon / fax: +387 (0) 58 212 416, Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Main Menu

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Main Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page