Turistička organizacija opštine Foča


Turistička organizacija opštine Foča
Nagrađeni vlasnici najuređenijih dvorišta, balkona i prostora

Dvorište Slađane Čečar u naselju Dragočava najuređeniji je porodični kutak na području Foče,  dok  se OŠ “Sveti Sava” okitila sa prvom nagradom za najuređenije dvorište privrednih subjekata i javnih ustanova. Za najuređeniji prostor oko stambene zgrade priznanje su dobili stanari zgrade u Svetosavskoj ulici , a najljepši balkon pripada Voju Radoviću u domaćinstvu na Dragočavi. Ocjena je ovo komisije u akciji  Izbor najuređenijeg dvorišta i terase-balkona na području grada i prigradskih naselja koju sprovodi Opštinska turistička organizacija.

 II nagrada Čančar Vasa, Ul.Steoe Stepanovića br.16

Mnogo truda, svakodnevna posvećenost i ljubav prema prirodi recept su za najuređenija dvorišta na teritoriji opštine. Iz godine u godinu sve je više građana koji od svojih, ali i javnih prostora prave prirodne oaze. Dvorište porodice Čečar ubjedljivo je  najuređenije, a veliku pažnju privlači i drugonagrađeno porodično dvorište Vase Čančar.

-Imamo različitih ukrasnih dugogodišnjih biljaka, zelenila, tridesetak kaktusa. Sa mužem zajedno radim, cijelo dvorište mi je ograđeno živom ogradom, cvijeće,  ko to ne zna da cijeni, ne zna šta je ljubav prema zelenilu i horitkulturi. Drago mi je kada smo za to nagrađeni, jer lijepo je kad neko prepozna vaš trud i rad-kaže Čančareva.

I mjesto ZEV stambene zgrade Svetosavska br. 31

Stanari zgrade u Svetosavskoj ulici od svog dvorišta napravili su pravo odmaralište i za oko i za dušu i tako opravdali prvu nagradu u ovoj kategoriji.

-Godinama  uzastopno smo nagrađivani za uređeno dvorište, mi to volimo, ne predajemo se, imamo najviše magnolija, narcise, jasmine, ruže. Svako voli u lijepom i da sjedi i da odmori-kaže stanar Đorđe Govedarica.

I nagrada JU OŠ Sveti Sava

Dvorište OŠ “Sveti Sava” nastavnici i đaci zajedno su ušuškali u zelenilo i cvijeće i uskladili sa potrebama nastave.

-Trudimo se da učenicima podignemo svijest i odgovornost o očuvanju životne sredine i uređenja prostora u kojem živimo i radimo, kako bi se prijatnije osjećali, ali i postizali bolji rezultati u svakom smislu. Podijelimo poslove, zajedno ih obavljamo i uživamo uređujući naše dvorište-kaže nastavnik Duško Krsmanović.

I nagrada Radović Milenko, Dragočava

Sa mnoštvom lijepo uklopljenih boja cvjetova balkon Fočaka Voja Radovića na porodičnom imanju na Dragočavi ne može ostati neprimijećen. Od nagrade je važnija ljubav prema prirodi i estetici, kaže Vojova supruga Dragica Radović:

- Više to radimo da bismo podstakli i sami sebe i druge i komšije i sugrađne jer tako naš grad izgleda uređeniji i ljepši, a sredina prijatnija za stanovanje. Tako dajemo lični doprinos, a ne samo da se svi žalimo i čekamo da nam neko drugi uredi sve-ističe Radovićeva.

Na ovogodišnji konkurs u četiri kategorije prijavilo se ukupno 18 kandidata. Za maštovitost i kreativnost nagrađeni su od opštine Foča.

-Cilj nam je da obuhvatimo što više građana ovom akcijom i da naše kuće, balkoni, fasade i ulice budu ljepše. Mi radimo dosta toga da to tako i bude, uređujemo ulice, obale rijeka i cijelu sredinu, a na ovaj način podržavamo, nagrađujemo i afirmišemo doprinos građana svemu tome-rekao je načelnik Opštine Radisav Mašić.

dvorista

Moderno, jednostavno, a opet efektno ozelenjavanje i ukrašavanje dvorišta i kutaka na području Foče uveliko uljepšava kompletnu gradsku sliku. Njihovi vlasnici posebni su i  zbog činjenice da drugima uljepšavaju životnu sredinu, ali i daju pozitivan primjer.

Radio Foča

Calendar

« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Rijeke

Na području Foče nalazi se 17 rijeka i rječica koje  svojim kanjonima,bistrinom i brzinom vode privlače brojne posjetioce, kako izletnike i ljubitelje raftinga,kanjoninga ,kajakaštva ,tako i sportske ribolovce , rekreativce i ostale ljubitelje prirode.

Planine

Područje fočanske opštine  krase visoki planinski masivi koji pripadaju  planinskom vijencu Dinarida. Maglić, Zelengora, Vučevo,Volujak, Bioč, Ljubišnja, ... pravi su izazov za planinare,alpiniste,rekreativce i sve ljubitelje prirode. Opširnije...

Jezera

Sedam glecerskih jezera koja su, zbog izuzetne ljepote i glacijalnog porijekla dobila naziv “gorske oči ” krase jednu od najlješpih planina dinarskog sistema –Zelengoru. To su : Orlovačko,Štirinsko, Kotlaničko,Donje i Gornje bare,Crno i Bijelo jezero. Opširnije...

Turistička organizacija opštine Foča, Šantićeva broj 16
Telefon / fax: +387 (0) 58 212 416, Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Main Menu

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Main Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page