Turistička organizacija opštine Foča


Turistička organizacija opštine Foča

U Foči će naredne godine biti održana manifestacija "Dani Indije", koja će bogatim programom predstaviti tu zemlju, dogovoreno je na današnjem sastanku nerezidentnog ambasadora Indije u BiH Rahula Čabre sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem.

 
Ambasador Indije u Foči - Foto: SRNA
Ambasador Indije u FočiFoto: SRNA

 
Osim saradnje na kulturnom planu biće sagledane i mogućnosti za konkretniju saradnju indijskih preduzetnika sa lokalnim i preduzetnicima u Republici Srpskoj. 

"Indija je zainteresovana za saradnju sa BiH i Republikom Srpskom, najviše u oblasti kulture, turizma i privrede. Pored Sarajeva, Mostara, Banjaluke, svoju bogatu kulturu predstaviće dogodine i u Foči, na Svjetski dan joge koji se tradicionalno obilježava u junu", kaže Čabra. 

Ambasador kaže da sve više ljudi iz Indije posjećuje BiH, a u narednom periodu planirano je uspostavljanje saradnje sa gradom Trebinjem preko Indijske trgovinske komore. 

Čabra ističe da postoje potencijali za značajno unapređenje međusobne saradnje u privredi. 

"Najbolji način je da učestvujemo u zajedničkim trgovinskim sajmovima, jer se na taj način najbolje i povezujemo. U Nju Delhiju se svake godine održava centralni biznis forum na kojem učestvuje i BiH, a ohrabriću privrednike iz Foče da učestvuju", rekao je indijski ambasador. 

On je naglasio da je Indija ekonomski jaka zemlja, da rast njene ekonomije vrtoglavo raste, zbog čega je preporučio domaćim preduzetnicima da iskoriste takve prilike. 

"Sada je pravi trenutak da se privrednici iz BiH i Republike Srpske povežu sa privrednicima iz Indije", naglasio je Čabra. 

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da su spremni za saradnju sa Indijom i na turističkom planu, dok je za privrednu saradnju neophodno uvezivanje fočanskih privrednika na republičkom i državnom nivou. On ističe da je dogovorena konkretna saradnja u oblasti kulture, što će biti realizovano u narednom periodu. 

"Kada je riječ o ekonomiji njihova interesovanja uglavnom su orijentisana na veću proizvodnju i veće kapacitete, tako da su šanse Republike Srpske i nas na tom planu udruživanje naših proizvođača i zajednički plasman na tom tržištu", rekao je Mašić. 

Indijski amabasador tokom dvodnevne posjete Foči obići će turističke potencijale ove opštine, prije svega područje Nacionalnog parka "Sutjeska" i druga prirodna bogatstva ovog kraja.

Izvor: Srna

Calendar

« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Rijeke

Na području Foče nalazi se 17 rijeka i rječica koje  svojim kanjonima,bistrinom i brzinom vode privlače brojne posjetioce, kako izletnike i ljubitelje raftinga,kanjoninga ,kajakaštva ,tako i sportske ribolovce , rekreativce i ostale ljubitelje prirode.

Planine

Područje fočanske opštine  krase visoki planinski masivi koji pripadaju  planinskom vijencu Dinarida. Maglić, Zelengora, Vučevo,Volujak, Bioč, Ljubišnja, ... pravi su izazov za planinare,alpiniste,rekreativce i sve ljubitelje prirode. Opširnije...

Jezera

Sedam glecerskih jezera koja su, zbog izuzetne ljepote i glacijalnog porijekla dobila naziv “gorske oči ” krase jednu od najlješpih planina dinarskog sistema –Zelengoru. To su : Orlovačko,Štirinsko, Kotlaničko,Donje i Gornje bare,Crno i Bijelo jezero. Opširnije...

Turistička organizacija opštine Foča, Šantićeva broj 16
Telefon / fax: +387 (0) 58 212 416, Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Main Menu

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Main Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page