Turistička organizacija opštine Foča


Turistička organizacija opštine Foča
Turističku ponudu u svim gradovima u Republici Srpskoj ograničava dovoljan broj smještajnih kapaciteta. 
Manjak je posebno izražen ljeti, kada zbog manifestacija i sportskih takmičenja u sve naše gradove dolaze gosti iz cijele Evrope. 
 
U razmišljanju kako riješiti ovaj problem sa porastom broja turista i manjkom smještajnih kapaciteta, odgovor se nametnuo sam po sebi – stanovi i kuće za stanovanje se pretvaraju u smještajne jedinice, prema modelu iznajmljivanja koji je sve popularniji i kod nas i u svijetu – StanNaDan model!

Biznis dnevnog smještaja, prema podacima agencija koje se bave nekretninama, najrazvijeniji je u Banjaluci, ali je sve više zastupljen i u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Višegradu,Trebinju, Tesliću … 

Cijena iznajmljivanja stanova u Banjaluci se kreće od 40 do 60 KM, u Sarajevu od 50 do 100, Višegradu najam košta od 40, a dnevni boravak u Trebinju je moguće iznajmiti već za 20-tak KM, dok najskuplji košta 70 KM.

Stanovi se po ovom principu uglavnom izdaju poslovnim ljudima, stranim turistima, porodicama na zajedničkom odmoru u drugom grad.

StanNaDan model podstiče brzu fluktuaciju ljudi i kapitala, podstiče turizam, ali i turističku ponudu koja nadomješta manjak smještajnih kapaciteta naših gradova.

Znate li da u Republici Srpskoj postoji od nedavno, rješenje koje može poslužiti svima onima koji traže da zakupe StanNaDan i onima koji izdaju stan pod tim uslovima. 

Samo na klik “mišem” daleko su od vas - Portal www.mojstan.org – radi sve ono što vam je neophodno da znate i uradite kako biste došli do stana ili pokrenuli sopstveni biznis izdavanja StanaNaDan.

Riječ je o Onlajn servisu na adresi https://www.mojstan.org/, platformi koja spaja vlasnike i vlasnice stanova i goste, svih vrsta, boja i opredjeljenja, ali voljne da na ovaj način posjete vaš grad. 

Smještaj je rastezljiva kategorija, a takav može biti i kauč koji iznajmljujete, soba ili čitav stan, što je najčešće slučaj, ili to može biti vaša vila...

Cilj Portala www.MojStan.org  je da štedi vrijeme gosta i vlasnika nekretnine, podstiče razvoj malog i srednjeg preduzetništva, obezbjeđuje direktnu vezu bez posrednika između gosta i stanodavcapodstiče turizam i društveno odgovorno poslovanje, prati i promovišemo nove tehnologije, tehnološke inovacije i trendove u poslovanju, promoviše produktivnost, doprinosi razvoju lokalnih zajednica.

Takođe, cilj ovog portala je da smještajni kapaciteti u vašem Gradu/Opštini budu iskorišćeni maksimalan broj dana u mjesecu.

Portal je tek započeo sa radom i u fazi je pronalaženja partnera za saradnju/oglašivača pa smo zbog toga obezbjedili PROMO period bez novčanih naknada. 

Calendar

« January 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Rijeke

Na području Foče nalazi se 17 rijeka i rječica koje  svojim kanjonima,bistrinom i brzinom vode privlače brojne posjetioce, kako izletnike i ljubitelje raftinga,kanjoninga ,kajakaštva ,tako i sportske ribolovce , rekreativce i ostale ljubitelje prirode.

Planine

Područje fočanske opštine  krase visoki planinski masivi koji pripadaju  planinskom vijencu Dinarida. Maglić, Zelengora, Vučevo,Volujak, Bioč, Ljubišnja, ... pravi su izazov za planinare,alpiniste,rekreativce i sve ljubitelje prirode. Opširnije...

Jezera

Sedam glecerskih jezera koja su, zbog izuzetne ljepote i glacijalnog porijekla dobila naziv “gorske oči ” krase jednu od najlješpih planina dinarskog sistema –Zelengoru. To su : Orlovačko,Štirinsko, Kotlaničko,Donje i Gornje bare,Crno i Bijelo jezero. Opširnije...

Turistička organizacija opštine Foča, Šantićeva broj 16
Telefon / fax: +387 (0) 58 212 416, Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Main Menu

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Main Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page