Turistička organizacija opštine Foča


Turistička organizacija opštine Foča
Direktor Turističke organizacije Republike Srpske /TORS/ Nada Jovanović rekla je da je cilj današnje konferencije u Banjaluci razviti jedinstveni turistički proizvod Srpske koji će biti sastavljen od njenih najatraktivnijih dijelova kao što su Jahorina, Kozara, Ravna planina, Borje, gradovi, kulturno-istorijsko nasljeđe, prirodne ljepote i nacionalni parkovi.
Ona je novinarima u Banjaluci, povodom konferencije "Integrisani turistički proizvod Republike Srpske i aktuelno zakonodavstvo u turizmu Republike Srpske", rekla da je ovaj skup najvažniji događaj u ovoj godini, jer je na jednom mjestu okupio sve direktore lokalnih turističkih organizacija iz Republike Srpske i predstavnike Ministarstva trgovine i turizma, te će dati odgovor šta je to integrisani turistički proizvod Srpske.
"Ovdje ćemo pokazati koje su to naše najkvalitetnije destinacije, što za Srpsku predstavlja novu odskočnu dasku i polaznu platformu koja će se svake godine nadograđivati novinama za svaku destinaciju", pojasnila je Jovanovićeva.
Ona je dodala da se godinama unazad sve destinacije u Srpskoj unapređuju i nude nove sadržaje, što privlači turiste.
"Ovdje hoćemo da napravimo jedan presjek, imamo mapirano devet turističkih destinacija koje će biti prezentovane, a na kraju konferenciju zaključićemo šta je integrisani turistički proizvod, odnosno šta je atraktivno u Republici Srpskoj kao jedinstvena destinacija", navela Jovanovićeva.
Ona je rekla da u Srpskoj ima destinacija koje vrijedi posjetiti, ali ponekad nema prave infrastrukture koja bi do nje dovela veći broj turista.
Prema njenim riječima, u Srpskoj je za 10 mjeseci zabilježeno 689.000 noćenja i 296.000 posjeta, što je više nego u protekoj cijeloj godini.
Savjetnik ministra trgovine i turizma Aleksandar Đurić poručio je da će Ministarstvo raditi na uklanjanju limitirajućih faktora da bi se turizam nesmetano odvijao u narednim sezonama.
"Novim zakonskim rješenjima učinili smo ogroman iskorak u funkcionisnju turističke privrede, a postoje institucije koje moraju dati detaljnije analize koje će olakšati poslovanje u turizmu", dodao je Đurić.
Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin rekao je da će se ubrzano raditi na dobijanju integrisanog turističkog proizvoda Srpske, jer pojedinačno lokalne zajednice ne mogu privući dovoljan broj turista koji danas vole mijenjati lokacije svaka dva-tri dana.
On je dodao da su za predstojeće praznike gotovo svi smještajni kapaciteti rasprodati.
Barašin je rekao da će Banjaluka u ovoj godini imati oko 140.000 noćenja turista.
Izvor: SRNA

Calendar

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Rijeke

Na području Foče nalazi se 17 rijeka i rječica koje  svojim kanjonima,bistrinom i brzinom vode privlače brojne posjetioce, kako izletnike i ljubitelje raftinga,kanjoninga ,kajakaštva ,tako i sportske ribolovce , rekreativce i ostale ljubitelje prirode.

Planine

Područje fočanske opštine  krase visoki planinski masivi koji pripadaju  planinskom vijencu Dinarida. Maglić, Zelengora, Vučevo,Volujak, Bioč, Ljubišnja, ... pravi su izazov za planinare,alpiniste,rekreativce i sve ljubitelje prirode. Opširnije...

Jezera

Sedam glecerskih jezera koja su, zbog izuzetne ljepote i glacijalnog porijekla dobila naziv “gorske oči ” krase jednu od najlješpih planina dinarskog sistema –Zelengoru. To su : Orlovačko,Štirinsko, Kotlaničko,Donje i Gornje bare,Crno i Bijelo jezero. Opširnije...

Turistička organizacija opštine Foča, Šantićeva broj 16
Telefon / fax: +387 (0) 58 212 416, Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Main Menu

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Main Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Inset Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
 
Top of Page